Kertépítő blog

Egészséges talaj, egészséges és finom étel...2014.04.19.

A harmadik, egyik fő ok, hogy Magyarországon a mezőgazdasági talajok gyakorlatilag sterillé váltak a túlzott és egyoldalú műtrágya és vegyszer használat következtében, eltűntek a hasznos talajgomba és baktérium törzsek, melyek tevékenysége során lesznek a növények számára a mikor- és nyomelemek állandó jelleggel elérhetőek, ami javítja a zöldségek beltartalmi értékét, vitamintartalmát és ízét.


Előnyük, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni, nem tartalmaz betegségek csíráit, mint általában a komposzt, az istállótrágyákkal szemben gyommag mentes, nem mosódnak ki a talajból a tápanyagok, használatukkal a műtrágyák hatása is kiugróan nő, könnyű kijuttatni. Hátránya, hogy az áruk elsőre többnek tűnhet a hagyományos tápokhoz képest de a megnövekedett/magasabb termésátlag miatt ugyanannyi, vagy olcsóbb lesz a végére, és pl. a pázsit esetében a hosszan tartó zöld színről ne is beszéljünk.
Érdemes kipróbálni a világ élvonalába tartozó belga gyártmányú DCM pázsit tápanyagokat és garantáltan észreveszi a különbséget! Minőségi termelésű paprika, paradicsom, padlizsán, zeller és uborka palántákhoz, gyümölcsösök tápanyag utánpótlásához Itapolina vagy a Duetto természetes növényi tápanyagokat ajánlanám.
Beszerzésükben természetesen mi is tudunk segítséget nyújtani, érdeklődjön elérhetőségeinken.